Medi Ambient

NOTÍCIES DE LA REGIDORIA DE MEDI AMBIENT

Gran èxit de la jornada “Let’s Clean Up” als Pallaresos: més de 200 alumnes recullen 200 kg de brossa dels nostres boscos.

Els Pallaresos va celebrar amb èxit una nova edició de la campanya “Let’s Clean Up”, una jornada de neteja col·lectiva del medi natural que va comptar amb la participació de més de 200 alumnes de les escoles i l’institut del municipi. Gràcies a l’esforç i compromís dels nostres joves, es van recollir més de 200 kg de brossa que s’acumulava als boscos dels Pallaresos.

Una iniciativa de conscienciació i acció.

Aquesta activitat, que s’inscriu dins del projecte europeu “Let’s Clean Up Europe”, té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre la importància de mantenir net l’entorn natural. Els alumnes participants van passar una jornada en contacte directe amb la natura, contribuint activament a la seva preservació i aprenent la importància de no abocar residus als nostres espais verds.

Durant la jornada, els joves van recollir una gran varietat de residus, des de plàstics i ampolles fins a paper, vidre i altres materials que, lamentablement, es trobaven escampats pel nostre entorn natural. La quantitat recollida posa en evidència la necessitat de continuar treballant per sensibilitzar tota la comunitat sobre la importància de mantenir els nostres boscos nets i lliures de brossa.

La responsabilitat de cuidar el nostre entorn

La participació activa dels alumnes de les escoles i l’institut és una mostra del compromís dels més joves amb la cura del medi ambient. A més, aquesta jornada no només té un impacte positiu immediat en el nostre entorn, sinó que també és una eina de conscienciació a llarg termini. Ensenyar als més petits la importància de respectar i preservar la natura és essencial per garantir un futur sostenible i un entorn saludable per a tothom.

Des de l’Ajuntament dels Pallaresos volem agrair la implicació de tots els participants i animar a tota la ciutadania a seguir el seu exemple. Cada petit gest compta, i mantenir els nostres espais naturals nets és una responsabilitat compartida. Les accions quotidianes, com utilitzar correctament els contenidors, reduir l’ús de plàstic i evitar l’abocament de residus en llocs inadequats, són claus per garantir que els nostres boscos i espais verds continuïn sent un lloc de gaudi per a tothom.

Un futur més verd i net

Amb la col·laboració de tots, podem aconseguir un municipi més net i respectuós amb el medi ambient. La jornada “Let’s Clean Up” és només un primer pas, però és un pas important cap a la preservació del nostre entorn. Continuem treballant plegats per fer dels Pallaresos un exemple de respecte i cura pel medi ambient.

Els Pallaresos es connecta amb Europa: actes i iniciatives per reforçar els vincles amb la Unió Europea

El municipi dels Pallaresos ha estat protagonista recentment d’una sèrie d’actes i iniciatives relacionades amb la Unió Europea, amb l’objectiu d’acostar les institucions europees a la ciutadania i promoure els valors europeus entre els més joves. Des de la simulació del Parlament Europeu a l’escola Sant Sebastià fins a la celebració del Dia Mundial dels Boscos, els Pallaresos s’ha situat en el mapa europeu com un municipi actiu i compromès amb els projectes comunitaris.

Simulació del Parlament Europeu a l’escola Sant Sebastià

Un dels actes més destacats va ser la simulació del Parlament Europeu que es va realitzar a l’escola Sant Sebastià. Els alumnes van participar en una classe pràctica sobre el funcionament del Parlament Europeu, en la qual van aprendre com es debaten i aproven les lleis en l’àmbit comunitari. Mitjançant una simulació, els estudiants es van posar en la pell dels eurodiputats, debatent sobre temes d’actualitat i experimentant de primera mà el procés legislatiu europeu.

Aquesta activitat no només va permetre als alumnes conèixer millor les institucions de la UE, sinó que també els va ajudar a entendre la importància de la cooperació entre països i la presa de decisions col·lectives per afrontar els reptes globals.

Els Pallaresos s’uneix a la Xarxa BELC de la UE

Un altre pas important en l’apropament del municipi a Europa és la recent incorporació dels Pallaresos a la Xarxa BELC de la Unió Europea a partir de l’any 2024. Aquesta xarxa, centrada en la promoció de l’educació, la cultura i la ciutadania activa, permetrà al municipi participar en projectes col·laboratius amb altres localitats europees. La inclusió a la xarxa BELC obre la porta a noves oportunitats de creixement i desenvolupament per als Pallaresos, potenciant l’intercanvi cultural i educatiu amb altres països de la UE.

La integració en aquesta xarxa posa de manifest el compromís del municipi amb la construcció d’una Europa més unida i solidària, on les ciutats i els pobles, grans i petits, poden contribuir activament al projecte europeu.

Celebració del Dia Mundial dels Boscos amb un toc europeu

El Dia Mundial dels Boscos també es va celebrar als Pallaresos amb una activitat molt especial en què els alumnes de la llar d’infants de Colors, les escoles i l’institut van plantar quatre oliveres al voltant del futur Casal Jove. Aquest gest simbòlic representa la connexió entre el futur de la comunitat i la preservació del medi ambient, un valor central en les polítiques europees de sostenibilitat.

A més, durant la jornada, es van pintar dos bancs amb els colors de la bandera de la Unió Europea, reforçant la presència visual dels valors comunitaris al municipi. Aquesta activitat va servir per conscienciar els joves sobre la importància de cuidar el nostre entorn i connectar-lo amb els valors europeus de respecte per la natura i treball col·lectiu.

Els Pallaresos, un municipi amb vocació europea

Amb aquestes iniciatives, els Pallaresos demostra el seu compromís amb la Unió Europea i els seus valors. A través de l’educació, la sostenibilitat i la cooperació internacional, el municipi està consolidant la seva presència en l’àmbit europeu, implicant activament els seus ciutadans, especialment els més joves, en la construcció d’un futur més verd, inclusiu i col·laboratiu.

La implicació en aquests projectes reforça la connexió dels Pallaresos amb Europa i situa el municipi en el camí de l’excel·lència educativa i ambiental, en sintonia amb els objectius i valors de la Unió Europea.