CA   ·   ES

👋 Nova web intuitiva i enfocada a la ciutadania 😊 Nueva web intuitiva y enfocada a la ciudadanía.😄

Ajuntament

Sr. Francesc Xavier Marcos Tuebols

Alcalde. Àrea d'urbanisme, serveis, governació i gent gran.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes veïnes i veïns dels Pallaresos


És un gran honor per a mi poder-me dirigir a tots vosaltres per primera vegada, com Alcalde dels Pallaresos. El resultat de les darreres eleccions municipals va fer que la suma dels partits, amb 1038 vots (45, 99 %), em doni la força necessària per assolir aquesta responsabilitat davant la ciutadania.
Molts de vosaltres em coneixeu força, d’altres no tant, però la meva dedicació, la meva responsabilitat i el meu compromís es per tots els veïns i veïnes dels Pallaresos.


Aquest compromís va començar l’any 2007, quan de la mà de l’Agrupació d’Independents dels Pallaresos, vaig entrar a formar part del Consistori, com a Regidor a l’oposició al nostre Ajuntament. Tanmateix, l’any 2011, ja de la mà de Independents dels Pallaresos, vaig tornar a ocupar el mateix càrrec i va ser l’any 2015 quan els resultats de les votacions i les negociacions posteriors en van permetre formar part de l’Equip de Govern responsabilitzant-me de les regidories d’Urbanisme, Serveis i Mobilitat. Aquesta vegada, els resultats , els millors resultats d’un partit independent a l’història del nostre poble i les negociacions posteriors, m’ha dut a poder encapçalar el govern d’aquesta legislatura.


Sóc nascut a Tarragona però porto més de 45 anys relacionat directament amb Els Pallaresos i em sento un pallaresenc mes, igual que tots aquells que hem vingut de fora i que ens va portar a aquest poble la qualitat de vida que ens oferia aquest municipi i la seva gent. Políticament em considero totalment demòcrata i defensor de la terra que em va veure néixer però, alhora, defensor del respecte i la pau sobre totes les coses . Representaré i defensaré el nostre poble arreu i quan dic això, ho dic per tots, pensin el que pensin, sempre que el respecte i la democràcia sigui la base del seu raonament. Les portes del nostre Ajuntament estaran obertes per tots i totes perquè res no han d’amagar, però també perquè hem d’estar atents i sempre disposats a escoltar i convertir en participació totes i cadascuna de les preocupacions que té la ciutadania. I dic totes i tots, amb independència d’ideologies, creences o condició.


Tenim l’obligació de ser referents de transparència i honradesa, però també de ser enormement generosos en l’esforç, en el treball, en el que significa estar al servei de la societat.


Des de la responsabilitat que sé que tenen els treballadors i les treballadores d’aquest ajuntament, des de la implicació de tots els membres que conformen aquesta nova corporació municipal, des de la necessitat que tenim de fer participar en totes les qüestions de govern a tots i cadascun dels agents socials dels Pallaresos, des del manament que la ciutadania ens ha traslladat, tinc la necessitat de dir-vos a tots i a totes que és el moment d’obrir un nou temps en la manera de fer política i d’afrontar la funció pública.

Som un poble amb un enorme potencial que de ben segur ens farà progressar i créixer mirant cap a un futur d’optimisme. No importa el lloc on vivim, si al nucli antic o a una urbanització, si hem nascut aquí o a l’altre costat del món, si la nostra manera d’entendre la vida és d’un color o d’un altre, l’únic que us demano és que penseu amb clau poble, que penseu amb Pallaresos, que el nostre objectiu sigui aconseguir un municipi que miri al futur, i que puguem construir les bases sòlides d’una societat sense desigualtats, amb tots els drets que ens atorga un sistema democràtic i amb una obligació comuna: construïm des de la confrontació d’idees, però sempre mitjançant el diàleg. Fem un futur millor i recuperem la dignitat de ser poble, un gran poble.

Xavier Marcos Tuebols

Alcalde dels Pallaresos.

Equip de govern

Sr. Jordi Sans Ferrer

1r tinent d'alcalde. Àrea de benestar social, comerç i indústria, comunicació i esports.

Sr. Felicià Fortuny Roselló

Àrea d'oficina d'atenció al ciutadà, medi ambient i hisenda.

Sra. Maria Jesús Coronado Fuentes

Àrea d'educació, festes, seguretat ciutadana, transport i mobilitat.

Sr. Samuel Urbano Botella

Àrea de cultura, patrimoni, joventut, participació ciutadana i sanitat.

Sra. Araceli Molina Camacho

Àrea de personal, igualtat i turisme.

Oposició

Sra. Maria Grau Alasà​

Sr. Josep Maria Nolla Cabellos

Sr. Antonio Tenorio Recuero

Sra. Maria Teresa Llonch Simó

Sr. Esteve Torres Prunera

Corporació

Independents Els Pallaresos

Francesc Xavier Marcos Tuebols.
Samuel Urbano Botella.

Unió Nou Impuls Municipal, PSC, Candidatura de Progrés.

Jordi Sans Ferrer.
Maria Jesús Coronado Fuentes.

Ciutadans

Felicià Fortuny Roselló.
Araceli Molina Camacho.

Junts per Catalunya

Josep Maria Nolla Cabellos.
Antonio Tenorio Recuero.
Maria Teresa Llonch Simó.
Esteve Torres Prunera.

Esquerra Republicana de Catalunya

Maria Grau Alasà