CA   ·   ES

Sant Joan PEC

Sant Joan PEC és un retret a les persones que per passar-ho PEC (molt bé, per als boomers), cometen imprudències. Petards En Compte és un clam per mantenir Els Palleresos lliure d’incendis.

Amb l'arribada de la festa de Sant Joan, tothom espera gaudir d'una nit plena de diversió i alegria amb petards i focs artificials. No obstant això, és essencial recordar que estem vivint en una època de sequera històrica, i cada petard mal llençat pot desencadenar un incendi devastador. Com a ciutadans que estimem Els Pallaresos, és el nostre deure assegurar-nos que les celebracions no posin en perill la nostra vida ni la de l’entorn. És més fàcil prevenir un incendi que combatre’l.

Vols saber com aconseguir-ho? A continuació, compartim amb vosaltres alguns consells essencials per tirar petards i focs artificials amb seguretat durant aquesta temporada.

  • Seguretat i normatives:

Abans de llençar petards, assegura't de conèixer les normatives. La seguretat ha de ser la prioritat número u. Contribueix al manteniment del nostre entorn lliure d'incendis.

  • Escull el lloc adequat:

Selecciona una àrea oberta i lliure de vegetació. Evita zones propenses a incendis, com boscos, camps de secà o zones amb molta vegetació. Mantingues una distància segura de cases, vehicles i altres objectes inflamables.

  • Prepara el terreny:

Abans d'encendre qualsevol petard, assegura't de netejar el terreny dels possibles materials inflamables, com herba seca, fulles o branques. Utilitza una base plana i estable per a la instal·lació dels petards, evitant que puguin tombar-se durant la seva execució.

  • Petards controlables:

NO encenguis petards voladors. Saps on comencen, però no on acaben. Llença petards que puguis controlar.

  • Prepara mitjans d'extinció a prop:

Recomanem tenir a prop en tot moment mitjans d'extinció com aigua o sorra. En cas d'incendi, serà crucial actuar ràpidament per evitar que es propagui i causi danys majors.

  • Supervisió Constant:

MAI deixis focs artificials sense supervisió. Assegura't que hi hagi sempre un adult responsable present durant la manipulació i encesa dels petards i focs.

  • Neteja:

Un cop finalitzada la celebració, recull totes les restes de petards i focs artificials.

 

I recorda,

En temps de sequera, tothom ha de col·laborar per garantir la seguretat de la nostra comunitat. Un simple petard mal tirat pot tenir conseqüències catastròfiques. Aquest Sant Joan celebrem amb alegria, però també amb prudència i consciència dels riscos. Aquest Sant Joan, PEC, Petards en Compte