CA   ·   ES

I JORNADES DE DIVULGACIÓ HISTÒRICA MODERNISTA DEL CAMP DE TARRAGONA

Vols conèixer tots els esdeveniments i actes de les Jornades Modernistes?

En aquesta secció de notícies podeu consultar totes les dades, xerrades, actes i esdeveniments que es portaran a terme durant les I Jornades de divulgació històrica modernista del Camp de Tarragona.

 

En el següent enllaç us podeu descarregar en format PDF el programa d'actes de les Jornades Modernistes:

? Programa d'actes de les I Jornades de divulgació històrica modernista del Camp de Tarragona.?

 

 

Enllaç a diferents notícies sobre els actes i les jornades modernistes:

 

1️⃣ Dia 27 de setembre:

Una conferència sobre Jujol al seu territori, que protagonitzarà l’arquitecte i professor Roger Miralles, creador de la ruta Territori Jujol, encetarà aquest dimecres, dia 29, les I Jornades Modernistes el Camp de Tarragona als Pallaresos.

 

http://diaridigital.tarragona21.com/una-conferencia-sobre-jujol-i-el-seu-territori-enceta-dimecres-les-i-jornades-modernistes-del-camp-de-tarragona/

 

2️⃣ Dia 30 de setembre:

Conferència de l’expert jujolià Roger Miralles, autor del projecte Territori Jujol.

http://diaridigital.tarragona21.com/les-jornades-modernistes-dels-pallaresos-arrenquen-amb-un-sonat-exit/

 

3️⃣ Dia 3 d'octubre:

Gravació de l’spot publicitari de les I Jornades Modernistes Els Pallaresos 1900. El rodatge s’ha fet en els llocs més emblemàtics del casc antic del poble, especialment al carrer Nou i el carrer Major, l’església parroquial i l’emblemàtica Casa Bofarull, on l’arquitecte Jujol va deixar anar la seva excepcional imaginació.

 

 

 

 

 

 

 

http://diaridigital.tarragona21.com/els-pallaresos-retorna-al-1918-per-gravar-un-spot-de-les-i-jornades-modernistes/

 

4️⃣ Dia 4 d'octubre:

Luis Campo Vidal serà el segon protagonista de les I Jornades de divulgació històrica modernista del Camp de Tarragona que se celebren als Pallaresos. Campo Vidal presentarà l’aclamat documental ‘Jujol-Gaudí dos genis de l’arquitectura’.

http://diaridigital.tarragona21.com/luis-campo-vidal-presentara-als-pallaresos-el-documental-jujol-gaudi/

 

5️⃣ Dia 7 d'octubre:

Segona sessió de les Jornades i segon èxit de convocatòria.

http://diaridigital.tarragona21.com/nova-jornada-dexit-als-pallaresos-amb-jujol-situant-se-a-lalcada-de-gaudi/

 

6️⃣ Dia 12 d'octubre:

La directora de la Casa Navàs de Reus, Sílvia Sagalà Roca, serà la tercera protagonista de les conferències prèvies de les I Jornades de divulgació històrica modernista del Camp de Tarragona que se celebraran als Pallaresos els dies 5, 6 i 7 de novembre.

http://diaridigital.tarragona21.com/la-directora-de-casa-navas-de-reus-protagonista-de-la-tercera-conferencia-previa-a-les-i-jornades-modernistes-dels-pallaresos/

 

7️⃣ Dia 13 d'octubre:

L’esplendor de la monumental Casa Navàs de Reus ha fet cap avui a les I Jornades Modernistes del Camp de Tarragona que se celebren des de finals de setembre als Pallaresos.

Ha estat de la mà de la seva directora, Sílvia Sagalà, que ha introduït al públic reunit a Casa Jujol -de nou i per tercera setmana cosecutiva, omplint el recinte- en l’únic habitatge modernista d’Europa que conserva l’interior original de l’època, una proesa artística multifacètica.

 

 

 

 

 

 

 

http://diaridigital.tarragona21.com/lesplendor-de-la-casa-navas-arriba-als-pallaresos/

 

8️⃣ Dia 14 d'octubre:

Enguany, tindrem el privilegi de comptar entre els artistes convidats a les Jornades Modernistes la famosa companyia de música i animació de carrer Xarop de Canya. La peculiaritat sonora del grup, combinada amb la utilització d’un vestuari original i la recerca constant de la compicitat del públic, ha fet que Xarop de Canya tingui un estil propi i reconegut.

http://diaridigital.tarragona21.com/la-famosa-companyia-de-musica-xarop-de-canya-actuara-el-6-n-a-les-jornades-modernistes-dels-pallaresos/

 

9️⃣ Dia 16 d'octubre:

Garbuix Duet ens oferirà un repertori intimista a la llum de la lluna de la millor música catalana d’aquell moment històric. Una primera part amb obres de Frederic Mompou, Manuel de Blancafort, Enric Morera, Enric Granados, Eduard Toldrà… compositors i creadors del modernisme musical català; i una segona part amb tonades franceses per a violí i acordió, tangos argentins, boleros i swings…

http://diaridigital.tarragona21.com/garbuix-duet-oferira-al-pati-de-la-casa-bofarull-dels-pallaresos-un-passeig-musical-pel-modernisme-catala/

 

1️⃣0️⃣ Dia 18 d'octubre:

Ramon Arnabat Mata serà el quart conferenciant de l’exitós cicle de conferències previ a les I Jornades Modernistes. En aquesta ocasió el professor d’Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili ens parlarà de la Catalunya de finals del S.XIX i principis del S.XX i els fets més significatius de l’any 1918.

http://diaridigital.tarragona21.com/ramon-arnabat-abordara-la-catalunya-entre-els-segles-xix-i-xx-a-les-jornades-modernistes-dels-pallaresos/

 

1️⃣1️⃣ Dia 21 d'octubre:

El cap de setmana del 6 i 7 de novembre i dins dels actes programats en les I Jornades modernistes Els Pallaresos 1900 el poble dels Pallaresos viatjarà en el temps i es transportarà a l’any 1918, un any carregat d’esdeveniments com la col·locació de l’àngel penell a la torre de la Casa Bofarull, obra de Jujol, el final de la 1a Guerra Mundial o l’any de la grip espanyola.

http://diaridigital.tarragona21.com/els-pallaresos-es-transportara-a-lany-1918-amb-mes-de-60-recreadors-vestits-depoca/

 

1️⃣2️⃣ Dia 21 d'octubre:

Les I Jornades Modernistes El Pallaresos 1900, que s’estan celebrant a la localitat des del passat 30 de setembre, es van endinsar aquest dimecres en la conflictiva època dels anys 10 i 20 del segle passat, en ple esplendor del modernisme i de l’època posterior a aquest moviment. Ho va fer de la mà d’un dels grans historiadors contemporanis de Catalunya, Ramon Arnabat, doctor i investigador de la URV.

http://diaridigital.tarragona21.com/les-jornades-modernistes-dels-pallaresos-sendinsen-en-la-conflictiva-historia-catalana-de-lepoca/

 

1️⃣3️⃣ Dia 25 d'octubre:

En una recreació del que serà el cap de setmana del 5, 6 i 7 de novembre, l’Ajuntament, organitzador de les I Jornades Modernistes Els Pallaresos 1900 i amb la coordinació d’Elies Torres -reconegut guionista i creador també de les Jornades Napoleòniques Tarragona 1800-, ha editat un vídeo on es veu un grup de recreadors vestits d’època desplaçant-se per la localitat.

Aquí podeu veure el vídeo:

https://www.youtube.com/watch?v=Q-ISKIvbEko&t=5s

 

1️⃣4️⃣ Dia 26 d'octubre:

Josep M. Buqueras Bach, president de la Fundació Trencadís, serà el presentador de la cinquena i última de les conferències prèvies de les I Jornades de divulgació històrica modernista del Camp de Tarragona que se celebraran als Pallaresos els dies 5,6 i 7 de novembre.

http://diaridigital.tarragona21.com/josep-maria-buqueras-cloura-les-conferencies-previes-a-les-jornades-modernistes-dels-pallaresos/

 

1️⃣5️⃣ Dia 28 d'octubre:

L’expert en modernisme Josep Maria Buqueras Bach va cloure la tarda-nit de dimecres la prèvia de les I Jornades Modernistes del Camp de Tarragona, que se celebren als Pallaresos, fent un veritable al.legat en defensa del modernisme que hi ha a la ciutat de Tarragona, que sempre ha estat oblidat per les administracions públiques.

http://diaridigital.tarragona21.com/buqueras-clou-les-conferencies-de-les-jornades-modernistes-amb-un-al-legat-al-modernisme-de-tarragona/

 

1️⃣6️⃣ Dia 2 de novembre:

Aquest proper cap de setmana el Centre Jujol es convertirà en un dels eixos de la difusió cultural de les I Jornades Modernistes de Tarragona.

http://diaridigital.tarragona21.com/el-centre-jujol-sera-un-niu-dhistories-i-cultura-durant-les-i-jornades-modernistes-els-pallaresos-1900/